četrtek, 3. december 2009

Izola







nič plazenja okrog vrele kaše. to je to. razstava slik stoji v Mestni knjižnici v Izoli. dogovor je bil preprost, da bi preprostejši ne mogel biti. pridite. pridem. nič kompliciranja, tako lastnega nam - celinskim plemenom. Primorci pač - ja, drugačni so. evo, tu je prostor, lahko postavite. z vso potrebno pomočjo in veliko moralno oporo gospe Špele.
v prostoru, ki ne more biti samo knjižnica. tam enostavno dobiš občutek, da lahko počneš, kar te je volja - kot doma. že to človeka nabuta z energijo ...




 ... kaj šele obiskovalci! najprej en mali čmrljček pove, da imajo tam slikanice in da bo bral. tri zakladke prenaša pod roko in potem jih z velikimi očmi pokaže. pikec mali, če bi zdaj imela čas, bi sedla na tla in bi skupaj brala ... prav res.
obiskovalci se pogovarjajo, kot bi se od nekdaj. kot bi se morali vsi, pravzaprav. nasmehi, ki te ohranijo - če jih ohraniš. kako bi ne pokala po šivih od veselja, da smem biti tam?
po pravici? še vedno pokam, tako globoko se je vse vsadilo.




po nalivu, ki je požegnal prihod na obalo, so se oblaki nekam izgubili - dan se je odločil umiti svoje bistvo v morju, v katerem se je ogledovalo jasno nebo.  



pravi čas je za zahvalo. najprej Vavi, ki mi je dodelila potreben polet in nasilno prekinila moje prevečtrajajoče spanje z odločno brco v tazadnjo; gospe Špeli in vsem iz Izolske knjižnice (vsi točno veste, za kaj), in seveda - vsem, ki verjamete v moje packanje. tu in tam packam tudi za in zaradi vas.

8 komentarjev:

  1. Vesela sem zate. Tvoje slike so krasne. Škoda bi jih bilo, da bi se skrivale samo v tvoji dnevni sobi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno! In te krasote res MORAŠ pokazat širši množici!

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo za pogum, za slikanje in razstavo :)
    Naj ne ob zadnja. Bomo sicer nabrusili čevlje in nadaljevali Vavino delo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za čestitke in še za nazaj - za spodbudo.
    Sonja, saj kakšna brca je pravzaprav edino, kar potrebujem:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Uaaau kako lepe slike!
    Čestitke za razstavo!

    OdgovoriIzbriši