četrtek, 10. november 2011

A se splača jezit???


Se splača? Izgubljat živce, ker se je nekdo temeljito sprehodil skozi spletne objave, skopiral par stvari in jih obesil na steno? Ne splača. Tako možgani. 
Se splača jezit, ko vidiš, kako nekdo brez vprašanja sname tvojo idejo in izdelke mirno ponuja po FB? Ne splača. Tako možgani. 
Potem greš mimo izložbe, v kateri - glej čudo - zagledaš stvari, identične tistim, v katere je šlo ure in dneve skic, debat, primerjanj, kombinacij... Kar nekaj dela in precej denarja? 
Pa... Porkodijo! 
O tem je preteklo vsaj toliko besed, kot vode. Vsi in vse vemo, da se tako tudi učimo; da včasih brskamo in kaj poskusimo; da si kdaj kaj zaželimo imet, pa ne bi kupile, ker znamo narest... Večina nas tudi ve za osnovni bonton - če že, potem vprašam. Še nobena ni rekla, da ne smem. 
Če že, potem vprašaj. Še nobeni nisem rekla, da ne sme. 



In zdaj sem malo žleht :))) 





10 komentarjev:

  1. Se ne splača! Tole je pa super lepo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne splača se jezit, ker s tem jemlješ energijo le sebi in ne tistemu, ki nima vesti. Je pa človek vedno žalosten, ko naleti na ignoranco te vrste in vem, da je težko odmisliti. Naj ti le ne vzame ustvarjalne vneme!
    Fantastične slike.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super slika, pomalo mistična! Lijep pozdrav!:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Če se splača sprašuješ? NE, ne splača se, je pa fajn svojo jezo spravit ven iz sebe...pa tud če samo takole na blog...preverjeno pomaga ;-)
    Pomaga pa tudi, če si zavestno dopoveš da te niso kopirali namenoma...da so slučajno prišli do istega navdiha, da so slučajno nastali identični izdelki :P Drž se!

    OdgovoriIzbriši
  5. A dej no!!!???Sem že zjutraj prebrala tole, pa razmišljala kakšen svet je to!!!!!???
    Ampak mislim, da se ne splača jezit, ker vedno se bo našel kak pez..., ki pa nima niti malokuture, ki je prilezel iz podganje luknje in misli, da si lahko dovoli vse in še več. Ja takšen je svet danes:(:(
    Te barvne eksplozije so pa hude!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Se strinjam s predhodnicami, da se ne splača jezit. Samo ko si ne moreš pomagat, ko ti pa enostavno zavre kri, ampak se ne splača. Je pa treba ven dat, pa čeprav bi ob tem najraje nekomu zavilo vrat. Zato ker se enostavno nekateri ne zavedajo, koliko truda in časa je šlo v to, da je na koncu nastal izdelek. Ne vem kako eni kar poberejo idejo in celo uspejo z njo. Ampak, ne splača se jezit. Ti pa se ne pusti. Želim ti dobre živce.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi jaz se strinjam s predhodnicami. Klavdija je leo napisala in povzela.

    OdgovoriIzbriši
  8. Jaz razumem, da si razpištoljena in prav bi bilo, da bi jih čim večkrat javno izpostavili, tele fotokopirne stroje. Ne, ne splača se sekirat, škoda energije.. pa vendar.. Presneto no, a eni res nikoli ne dojamejo, da je to grdo, nekulturno... Saj ponavadi niti ne kopirajo samo enega.. kjer se le da, kradejo ideje, znanje in potem kopirajo, kar je nekdo drug pogruntal. Po bližnjici do cilja, do katerega je nekdo prišel z dosti muke.
    Upam, da bo tega čim manj.
    Drži se.. in raje kaj norega naslikaj.. tja se bolj splača energijo usmerjat, kot v sekiranje.

    OdgovoriIzbriši
  9. Vem da te jezi,ampak potolaži se,ker je tko zelo slaba kopija,da bi mene blo sram to objavit:):)

    OdgovoriIzbriši
  10. Tako kot si se "razjezila" in sta nastali krasni sliki, se je pa splačalo :)
    Predhodnice so že vse napisale, kar sama mislim in čutim.

    OdgovoriIzbriši