petek, 15. januar 2010

7 dejstev




ha ha dejstev. 
al ti, funchi, sploh veš, da je ni stvari, ki bi ne bila ha ha?:)

funchi me je "tegala", da izpovem sedem hecnih plati svoje smešne duše. ki ni zabavna. bolje povedano - zabava skoraj izključno samo  - mene.


1. ob priliki, ko sem hčerko vprašala - ej, mala, če ta hip izginem, po čem se me boš najbolj spominjala?
"Po tumarijah!"
niti sekunde časa si ni vzela za premislek.

2. za razliko od nje sem se zamislila jaz, ko mi je njen Božiček prinesel knjigo z naslovom "Pravi zame". halo???

3. moj nevidni jaz se tako zelo boji dat kri, da le-ta v žilah presahne v trenutku, ko je treba prestopiti vrata laboratorija. včasih že dva dni prej. vidni jaz se seveda dela korajžen, vstopi z največjim možnim nasmehom. in sledi onesveščenemu nevidnemu na tla.

4. ne vem, kako to, da se me je nekje na poti med drugim in tretjim desetletjem prijela "funkcija" spovednice. včasih bi koga z veseljem ustavila s pojasnilom, da teološke fakultete nisem nikoli niti od daleč videla in da nimam nikakršnih pooblastil za odpuščanje grehov. od kar jih zapisujem in vem, da jih bom nekoč izdala v knjižni obliki (Pod svobodnim grehom ali Ta veseli dan ali grehi so v meni ali Grehoskop), potrpim in poslušam. z globoko vero v megauspešnico in koktejle na Jamajki.

5. v omari imam enajst parov kavbojk. to je poleg podobnega števila navadnih zapranih majic, navadnih športnih nogavic in dveh razpleznjenih jop skoraj vse. število natikačev krepko presega seštevek vsega naštetega.

6. mali otroci se me bojijo. verjetno zato, ker mislijo, da jih bom naučila tako grozno škilit, kot znam sama, če hočem. če potisnem žetakonaprejštrlečo spodnjo čeljust naprej in s prsti nos nazaj... se bojim sama sebe. vseeno mi jih lahko zaupate v varstvo, predvsem, če ne marate gledaliških predstav za otroke, ti pa so vas do sedaj tja vabili. ne bodo vas več.

7. obožujem gumijaste medvedke, čeprav me po njih boli trebuh in me po glavi tolče kosmata vest. že-spet-si-vse-po-žrla vest. a-ne-mo-reš-nehat vest. ka-ko-mu-lahk-od-griz-neš-gla-vo vest.


ha - ha zastavo predajam: Suzy , Suzi, Moi, Maji, še eni Maji, byAB in Nelyi. seveda se poleg teh veselim prebrati vse ostale :)



7 komentarjev:

  1. Hudo zabavno! Zdaj se zahvaljujem svoji očitni jasnovidnosti, da sem te potegala. Ker tole je enostano moralo v širni svet. Mislim, že zavoljo bestsellerja Pod svobodnim grehom :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh. Kje si mene našla. Se bojim, da bom par dni rabla, da kaj napišem.:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ha ha, ta objava pa je bila precej zabavna, kot ti se mi zdi ;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Si me res nasmejala. Se bom potrudila, da najdem sedem resnic, čeprav dvomim, da bodo tako zabavne kot tvoje ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobrih 7 dejstev:) in zanimiv način pisanja:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Saj se te ne bojijo, ...mislim, tisti tamali. Prav veseli so te. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Res zanimivo. Oprosti, ker nisam videla tega do zdaj. Ce prav mislis da si vse pregledal i videl, zdaj sam ugotovila da sam nekaj spustila, in to nekaj posebnega in zabavnega. Zelo zabavno. Hvala punca in se enkrat soryyy. Tvoj blog ima toliko velik zanimivosti, tako da je treba dopusta, am pak sam presretna da sam te najdla.Kisss

    OdgovoriIzbriši