sobota, 1. maj 2010

nov domek za 150 slik




olje na platno, 50x50 (2005)


odleglo mi je. kaj predstavlja takšna količina slik v bloku... ni za povedat. pred dobrim letom so "morale" na drugo destinacijo, ampak po nekaj mesecih so me drobne pikice, ki sem jih opazila po platnih, začele skrbet. in me skrbele čedalje bolj. nisem bolestno navezana na svoje ustvarjanje, tako vseeno pa mi spet ni, da bi slike prepustila plesni ... 
danes je večina njih dobila nov domek. v mali sobici, kjer sem bila včasih tudi sama "doma". na suhem in toplem. na varnem. preštela sem jih... natančno 150 slik.

olje na platno, 40x40 (2006)


lepo jih je blo prelagat, ko je spomin kar sam poletel nazaj... v čas, ko sem se še tako bala barv, da je nastala cela serija monokromatskih. "našla" sem prvo platence, na katerem sem uporabila več, kot tri barve... natančno se spomnim tega večera, s tečaja sem prišla in postavila stojalo. odločena. potem je šlo veliko lažje. kljub precejšnjemu številu hudoredilnih hlebcev zarečenega kruha :) kar nekaj let sem trmarila; neeee, ljudi pa že ne bom slikala... japajade. vsaj vem, od kje mi šlaufki okrog rebrc :))

olje na platno, 40x80 (2007)



15 komentarjev:

  1. Pa ravno ta slika z ljudmi je super. Spomnila me je na pesem Vsi ljudje hitijo od Nece Flak, ki je meni osebno zelo ljuba :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Res bi bilo škoda, da bi se slike uničile!Hvala bogu, ga si jim našla topel, suh in varen domek.Najprej se mi je zdela slika z lokvanji zelo, zelo lepa, ampak slika s školjko je fantastična. Prekašajo jo slika mesta , ljudje z dežniki. Skoraj si lahko predstavlajm , kako močno dežuje, pa tudi toplo ni:):):) Pazi na slike so pravo bogastvo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo me veseli, da so tvoje slike našle varen dom, ker bi jih bilo res zelo škoda. 150 slik je res ogromna številka in hvala ti, da jih na tem blogu deliš z nami, vedno jih tako rada pogledam, se vrnem in še malo pogledam :) Želim ti, da bi katere od njih našle tudi svoje domove, da bi jih lahko občudovalo še več ljudi.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelo rada pokukam v tvoj kotiček in res bi bilo prav škoda, da bi tvoje umetnije napadle drobne nadležne pike ... zato sem res vesela, da si jim našla toplo zavetje ... saj je 150 kosov res pravi zaklad ... so mi vse všečne, ampak najbolj mi je pa tista modra skrivnostna školjka ...

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja, res, to je treba čuvat. Meni je prav škoda, ker nimam vsega spravljenega (iz šol itd) in dokumentiranega, kar je šlo od mene poslikav na steklo (začetki). Zdaj sem bolj pridna oz. bolj cenim vse očitno. Ali se pa staram :)

    Lepe slike, še posebej so mi všeč odsevi v lužah.

    OdgovoriIzbriši
  6. 150 ... si sploh ne znam predstavljati, kako to zgleda na kupu.
    Vsaka po svoje je čudovita, tudi jaz jih vedno rada pridem pogledat sem, sploh ker so pospremljene s tako zanimivimi zapisi.
    Pri teh, ki si jih tukaj izpostavila ,pa mi je najbolj fascinanten moker pločnik ... se tako blešči in odsevi so tako prepričljivi, da sem se prav zagledala v to mokroto :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prav predstavljam si te, kako si jih prelagala ♥ ♥ ♥
    150 je pa že bogastvo :) bogastvo idej, tehnik, barv ... neprecenljivo ♥ ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  8. O, vidim nova podlaga bloga, nova pisava naslova, vse skupaj deluje tako usklajeno.
    150 slik, kapo dol in ne, ne jih pustit tej zeleni pošasti.
    Sem se ti pa kar pridrižila pri gledanju prvih del ;) Mislim po občutkih. Tako sama včasih "skačem" nazaj in se spominjam...
    Super občutki!

    OdgovoriIzbriši
  9. Slike su ti fantasticne, odraz tvoje osobnosti, obozavam monokrone slike i ja,svaka slika ti je lijepa i posebna na svoj nacin, bravo Mojca:))

    OdgovoriIzbriši
  10. Vauuu, 150 slik imaš pri sebi. Pravo bogastvo ob tebi in v tebi. Prav zato redno pridem pokukati, kako se je to bogastvo izrazilo v sliki in besedi.

    OdgovoriIzbriši
  11. Tudi jaz sem kar obnemela ob tej številki in resnično me zanima kako to izgleda na kupu, vso to bogastvo barv, likov in različnih podob. In to kar si nam tokrat pokazala je znova tako fantastično, kot da bi nam prinesla malo vsega - malo pomladi, malo poletja in zadnja, ki bi lahko bila jesenska ali pa tudi ne. Jaz sem si jih porazdelila po letnih časih, tako so me nagovorile :-) Krasne so.

    OdgovoriIzbriši
  12. hvala, dekleta... lepo je vedet, da veste:)
    in, ne, 150 ni kompletna številka... to so "samo" tiste, ki se zdaj grejejo na kupu:) kot tebi, Škorčica, je tudi meni po svoje žal, da nisem od začetka arhivirala, vsaj v kakšni obliki. vseh skupaj je nastalo skoraj še enkrat toliko. nekaj takšnih, ki so kar hitro romale do novih lastnikov, nekaj drugačnih, ki so še hitreje romale v kanto... vsega po malem :)

    OdgovoriIzbriši
  13. ko bi ti vedela, kaj tvoj brat načrtuje z njimi, bi jih hitela selit drugam ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. Urška, saj je dobil eno za odškodnino... pa si jo je v posteljo parkiral:) in če ti nimaš nič proti, se bo moral tudi on sprijaznit ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Uauu, uauu tista školjka mi je fenomenalna. Ma modra nekako ni "moja " barva, samo tale slika me je pa čisto prevzela :-)

    OdgovoriIzbriši