petek, 30. oktober 2009

staram se!!!


haha! res se :))) ker - ko sem bila še otrok, se mi je tista gospa na oni strani mostu, ki je bila vedno v istih rjavosivopustih, za takratni pogled pustih barvah, v vednoistihcunjah (tako se mi je zdelo vsaj, ker so si bile po barvah tako zelo podobne), zdela - stara. če prav pomislim, je k takšnemu občutku zagotovo kaj pripomogel tudi njen dolgočasen, počasen značaj. če se zjamranemu lahko reče počasno. lahko, a ne, da ne dobi kakolahkosplohkajtakšnegarečeš prizvoka:)
in zdaj, ko bom počasi v podobnih letih, kot je bila ona takrat, se mi dogaja podobna ujetost. vsaj na zunaj. ne izkopljem se iz rjave, bakrene, inšekakšne barve. ne gre. ker menda so barve lahko obsesija. zrcalo počutja. ampak, mejduš - prav zagotovo se ne počutim staro !
morda sem samo malo zvelčana :))








še slovar: zvelčan bit nima z zveličanjem ama prav nobene zveze:))))

6 komentarjev:

  1. Lep nakit in nič kaj star in zvelčan ne deluje. Na trenutke smo pa tako in tako vsi malo zvelčani. Ti kar vztrajaj pri svojih barvah.

    OdgovoriIzbriši
  2. O kok lepi zmečkančki. Pa barve so tudi tooook fajn :) bi tista prva hudo dobro pasala k mojim zadnje čase mogoče res preveč rjavo-sivim tonom oblačil. Vsake toliko jih pa vseeno mal s tira mečem s čem barvastim :)
    Plašč si moram narest.. mam rdeče blago :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tale nakit je pa tolk dober, ja najbrž se staram tud jaz, ampak saj je vseen, tole je mega dobro!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. o, Tiara pa ve, kaj pomeni bit zvelčan:)) tile narečni biserčki se čisto prehitro izgubljajo ...

    Sonja, ti kar zalaufaj škarje in mašino, komaj čakam, da vidim plašč v rdečem :) kapo dol, da se pripraviš k težjim materialom. pa statev še nisi pršla pogledat :P

    Alenka, nč nismo stare, a ne :)))

    hvala vsem.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ko sem bila stara ene sedem let mi je mama kupila rjave žametke. V časih socializma si dobil al rjave al pa modre! Takrat bi dala vse za modre, rjave so bile bljak... Sedaj je vsa moja omara polna bljakcev, ki so mi TAKO všeč! Tale tvoj komplet bi šel zraven prav vseh!! Starost je pa itak umetna, izmislila si jo je leva polovica možganov, ki teži k redu in urejenosti! Moja desna hemisfera jo popolnoma blokira! Se zgodi!

    OdgovoriIzbriši
  6. haha, Maja, tole tvojo interpretacijo starosti si moram pa zapomnit:))) ja, in - naj se dogaja:)

    OdgovoriIzbriši